Over de IJssel Mediation 

Overbrug jij het verschil?


Mediation

Dat had je vast niet voor mogelijk gehouden; je hebt gedoe in de familie, met je baas waar je al 30 jaar hard voor werkt of met de buren waar je altijd goed mee was. Het gebeurt ons allemaal; we raken verzeild in een conflict. Vaak lost het zichzelf weer op. We praten met elkaar, maken (nieuwe) afspraken en pakken de draad weer op. Maar wat als praten niet lukt? Als iedereen zo gelooft in zijn of haar eigen gelijk waardoor luisteren naar elkaar bijna niet mogelijk is? Je kunt de situatie natuurlijk laten zoals hij is of je kunt kijken of een mediator kan zorgen dat jullie weer met elkaar in gesprek kunnen komen. Want het gekke is; niemand wordt gelukkig van conflicten.

Vanuit Over de IJssel Mediation, Coaching en Training geef ik mediation bij conflicten. Bijvoorbeeld als het gaat om een conflict met de buren, je gemeente over een bouwvergunning, bij een scheiding of bij gedoe in de familie. De mediator is een gespreksbegeleider met het doel partijen weer met elkaar in gesprek te laten komen. Op deze manier kunnen partijen zelf weer samen afspraken maken of zeggen wat er gezegd moet worden om weer door te kunnen. De mediator is dus niet op zoek naar wie er gelijk heeft, kiest geen partij en bedenkt de oplossing niet. Een oplossing die partijen samen maken is het meest passend én gaat het langste mee!

Ben je nieuwsgierig hoe mediation jullie kan helpen? De eerste stap is een gratis kennismakingsgesprek. Het eerste half uur is gratis. Na het kennismakingsgesprek beslissen jullie of jullie verder willen met de mediation. 

Wil je weten hoe mediation precies werkt? Lees dan gauw verder bij veel gestelde vragen.


"Als je met boosheid reageert op boosheid, schep je alleen maar boosheid."

Boeddha

Over de IJssel mediation en coaching Zutphen


"Het gaat niet om wie gelijk heeft. Belangrijker is om te ontdekken welke verschillen maken dat jullie gedoe hebben en houden. En ..... wat nodig is om de verschillen te overbruggen."