Casusanalyse - Complexe klantsituaties

Soms is afstand nemen dé manier om weer te zien wat er speelt om weer grip te krijgen op de situatie. Ik werk met een methodiek waardoor je écht ziet wat er speelt! De bedoeling van de methodiek is om meer inzicht en grip te krijgen op die moeilijke situatie. Professionals in wijkteams, jeugdhulp, verzorgingshuizen, verslavingszorg, politie of gehandicaptenzorg kennen het als geen ander; klantsituaties waar je s'nachts van wakker kan liggen. "Als dat maar goed gaat!" of "Wat speelt er nu precies? Hoe krijg ik beweging in deze situatie?" of "Als die andere professional nu maar doet wat we hebben afgesproken!".

Ik werk vanuit de systeem- en conflictbenadering en help je  zichtbaar maken wat zich in een klantsituatie afspeelt. Welke dynamiek zie je iemand teweeg brengen? Wat gebeurt er tussen mensen? Wat is nu eigenlijk het probleem (en van wie is het)? Welk patroon houdt de klant en de professionals gevangen? Welke (kleine) stap kun je maken om dat patroon te doorbreken? Deze werkwijze en manier van kijken gaat verder dan een reguliere casusanalyse. Het maakt niet alleen het systeem zichtbaar, maar ook de patronen waar het systeem met elkaar in gevangen zit. En nog belangrijker: het laat zien hoe je het op kan lossen!

Door de analyse worden dingen logisch en is de schuldvraag een stuk minder belangrijk. Je leert zien dat de klant, zijn netwerk en de professionals allemaal met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden. En vaak is het dan niet zo moeilijk meer. Deze manier van kijken en werken lost een situatie niet op, maar maakt dat het werkbaarder, logischer en makkelijker hanteerbaar wordt. 

En...... je slaapt weer lekker door omdat de aap niet meer op jouw schouder woont! 

Kosten

Coachingsgesprek particulier € 69,00 per uur

Zakelijke coaching, vraag een offerte aan.

Kennismakings gesprek 0,5 uur kosteloos

Locatie

Samen spreken we een locatie af. Je kunt meer lezen over de locaties.

Bij een locatie op afstand kunnen extra kosten gerekend worden zoals kilometer vergoeding.

Casusoverleg

In een casusoverleg schuif ik bij jullie aan. In 2,5 tot 3 uur tijd ontleden we de casus. Natuurlijk zijn de klant, partnerorganisaties of je bestuurder van harte welkom. Samen krijgen jullie nieuw inzicht! Vooraf spreken we eerst samen jouw casus door.

Lees meer.

Coaching

Jij werkt met complexe casussen en eigenlijk zoek je een sparring-partner. Je wilt de methodiek leren terwijl je aan het werk bent. Je wilt samen een casus ontleden en snel kunnen overleggen. Samen spreken we af wat je wilt bereiken en op welke manier.

Lees meer.

Training

In twee dagen leer je zelf een casus ontleden. Je kunt de methodiek toepassen in je eigen werk en je eigen team. Je volgt de cursus met andere professionals die hun hoofd, net als jij, af en toe breken over hoe zij in die moeilijke situatie weer in control komen.

Lees meer.

"Heb jij wel eens die aap op je schouder in die moeilijke casus? Je ligt er misschien wakker van? Je peinst hoe je verandering in de situatie kunt brengen. Ik help je meer inzicht, regie én plezier te krijgen!"


Over de IJssel Mediation, Coaching en Training gebruikt cookies met het doel het aantal bezoekers en de soort bezoekers in kaart te brengen.