Coaching - Hoe assertief ben jij?

Assertiviteit gaat over hoe jij voor jezelf opkomt. Als jij stabiel assertief bent, dan ben je in alle omstandigheden in staat om te zeggen wat jij denkt, voelt en nodig hebt met respect voor jezelf en de ander. Je bent ook in staat om de consequenties van hetgeen wat je vertelt te dragen. De meeste mensen zijn niet stabiel assertief. De één kan zich prima uiten binnen het eigen gezin, maar krimpt in elkaar bij dominante collega's. De ander raakt juist enorm geërgerd als zijn baas hem op de huid zit en geeft hem een snauw. Hij reageert meer agressief dan assertief.

Tijdens de coaching brengen we in beeld in welke situaties jij niks durft te zeggen, in welke situaties je je eigenlijk ontspannen voelt en in welke situaties jij misschien wel de zaak boycot door je onvrede te uiten door iemand te negeren. We gaan praktisch aan de slag met die situaties waar jij het meeste last van hebt en waar je graag verandering in zou willen zien.

Ik gebruik in de coaching een logisch programma met verschillende hulpmiddelen. We praten dus niet alleen, we doen ook verschillende oefeningen. Ik pas het programma aan zodat het zog goed mogelijk bij jou past. Tussen de coachingsgesprekken krijg je ook opdrachten zodat je thuis kan oefenen. Want oefenen baart kunst!


Kosten individuele coaching

Gratis kennismaking (eerste half uur)

Kosten particulier: €69,00 per uur, (incl. BTW)

"Ik verlies nooit. Ik win of ik leer"

Nelson Mandela

Over de IJssel mediation en coaching Zutphen

"Voor jezelf staan met respect voor jezelf en voor een ander is niet in alle situaties even makkelijk. Weten in welke situaties jij klotsoksels krijgt is een belangrijke basis. En.... wat maakt dat het gedrag van de ander jou uit het veld slaat?"

WhatsApp chat