Coaching - Hoe assertief ben jij?

Assertiviteit gaat over hoe jij voor jezelf opkomt. Als jij stabiel assertief bent, dan ben je in alle omstandigheden in staat om te zeggen wat jij denkt, voelt en nodig hebt met respect voor jezelf en de ander. Je bent ook in staat om de consequenties van hetgeen wat je vertelt te dragen. De meeste mensen zijn niet stabiel assertief. De één kan zich prima uiten binnen het eigen gezin, maar krimpt in elkaar bij dominante collega's. De ander raakt juist enorm geërgerd als zijn baas hem op de huid zit en geeft hem een snauw. Hij reageert meer agressief dan assertief.

"Assertiviteit gaat over hoe jij voor jezelf opkomt: ben jij in alle omstandigheden in staat om te zeggen wat jij denkt met respect voor jezelf en de ander?"

In welke situatie heb jij het meest last?

Tijdens de coaching brengen we in beeld in welke situaties jij niks durft te zeggen, in welke situaties je je eigenlijk ontspannen voelt en in welke situaties jij misschien wel de zaak boycot door je onvrede te uiten door iemand te negeren. We gaan praktisch aan de slag met die situaties waar jij het meeste last van hebt en waar je graag verandering in zou willen zien.

Oefenen: thuis en tijdens de coaching

Ik gebruik in de coaching een logisch programma met verschillende hulpmiddelen. We praten dus niet alleen, we doen ook verschillende oefeningen. Ik pas het programma aan zodat het zo goed mogelijk bij jou past. Tussen de coachingsgesprekken krijg je opdrachten zodat je thuis kan oefenen. Want oefening baart kunst!

Kosten

Coachingsgesprek particulier € 69,00 per uur

Zakelijke coaching, vraag een offerte aan.

Kennismakingsgesprek 0,5 uur kosteloos

Locatie

Samen spreken we een locatie af. Je kunt meer lezen over de locaties.

Bij een locatie op afstand kunnen extra kosten gerekend worden zoals kilometer vergoeding.

"Voor jezelf staan met respect voor jezelf en voor een ander is niet in alle situaties even makkelijk. Weten in welke situaties jij klotsoksels krijgt is een belangrijke basis. En.... wat maakt dat het gedrag van de ander jou uit het veld slaat?"


Over de IJssel Mediation, Coaching en Training gebruikt cookies met het doel het aantal bezoekers en de soort bezoekers in kaart te brengen.