Even voorstellen...

Ik ben Noortje Schuddebeurs (1978). Geboren en getogen in het westen en ruim 10 jaar thuis in het oosten van het land. Eind 2017 ben ik gestart met Over de IJssel Mediation, Coaching en Training. In dit bedrijf geef ik mediation, coaching en training. De naam van het bedrijf vertelt direct mijn drijfveer: mensen helpen het verschil tussen hen te overbruggen. Soms zit een conflict zo muurvast dat je samen niet meer aan een oplossing kunt werken, terwijl je dat wel graag zou willen. En juist dat vind ik een wonderlijk mooie eigenschap van mensen: samen oplossingen bedenken voor ingewikkelde kwesties. Mensen zijn er vreselijk goed in! In een conflict sneuvelt vaak het talent om samen te bespreken hoe je de situatie beter maakt of oplost. Mijn uitdaging is om in een gesprek ruimte te creëren waardoor mensen weer samen over oplossingen kunnen praten.

Dit geldt ook voor de processen bij ieder mens van binnen. Soms is het verschil tussen denken en voelen zo groot dat je blijft staan waar je staat en er geen beweging meer te maken is. Ik denk graag mee hoe je de brug slaat tussen denken en voelen en hoe je weer stevig in je schoenen komt te staan.

Speciale affiniteit heb ik met zorg- en welzijnprofessionals die werken met complexe klanten. Soms is het complex omdat de klant moeilijk gedrag laat zien, soms lukt het niet om goed te communiceren met familie, soms zijn er zoveel hulpverleners betrokken dat het niet meer lukt om dezelfde doelen voor ogen te houden. Voor deze groep professionals werk ik met een methodiek waardoor je meer zicht en grip hebt op de situatie.

Werk en opleiding

Ik ben opgeleid als maatschappelijk werker en groepsleider, later als registermediator. Ik ben mijn loopbaan begonnen als maatschappelijk werker. Na een paar jaar ben ik als adviseur en trainer aan de slag gegaan bij een adviesbureau. Na deze dynamische ervaring ben ik aan de slag gegaan bij een gemeente in de Achterhoek. Ik heb samenwerkingsvormen rondom complexe klantsituaties opgezet. Door beter samen te werken, vonden minder escalaties plaats, minder woningontruimingen, minder mensen met schulden. Na een aantal jaar heb ik twee teams opgezet en ondersteund in een zeer roerige periode. Deze teams richten zich op het ondersteunen van mensen die vragen of problemen hebben. In eerste instantie als teamcoördinator en een aantal jaar als manager. Daarnaast ben ik actief mediator bij de gemeenten in de Achterhoek en vrijwillig buurtbemiddelaar. Eén dag in de week werk ik bij Mediationgroep Twente. Als mediator ben ik opgeleid als algemeen mediator, mediator burger - overheid en familie-mediator.

In mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan in het verbinden van mensen, teams en organisaties. Ik ben regelmatig betrokken bij geëscaleerde situaties waarin veel boosheid, frustratie of teleurstelling speelt. Daarin heb ik geleerd dat niks menselijks ons vreemd is en dat ieder mens eigenlijk gewoon graag gelukkig is. Conflicten dragen vaak niet bij aan gelukkig zijn, het oplossen van conflicten wel!

Naast Over de IJssel Mediation, Coaching en Training is er ook Over de IJssel Projecten. Hoe fascinerend ik de conflicten in en tussen mensen ook vind, mijn hart gaat ook sneller kloppen van samen met mensen mooie projecten neerzetten. Een project waar ik op dit moment aan werk is Armoedevrij Winterswijk 2040. Een project waar het echt gaat om de oorzaak van armoede te doorbreken.

Registermediator en samenwerking

Ik ben registermediator. Als registermediator is constante bijscholing een vereiste. Gelukkig doe ik dat graag! Naast scholing neemt iedere registermediator deel aan intervisie met andere mediators. Door deze wijze van werken, heb ik goede samenwerking met verschillende mediators in mijn omgeving. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een mediation met twee mediators als de situatie daarom vraagt.

Heb je interesse of vragen? Neem gerust contact op.

Hartelijke groet,

Noortje Schuddebeurs

Over de IJssel mediation en coaching Zutphen

"Mijn drijfveer is ruimte te creëren waardoor het weer kan gaan over hoe je verschillen kunt overbruggen tussen jou en die ander of in jezelf."

WhatsApp chat