Even voorstellen...

Ik ben Noortje Schuddebeurs (1978). Geboren en getogen in het westen en ruim 15 jaar thuis in het oosten van het land. In 2017 ben ik gestart met Over de IJssel Mediation, Coaching en Training. In dit bedrijf geef ik mediation, coaching en training. 

Ik ben bevlogen en betrokken, analytisch en communicatief. Ik laat je gedrag zien in welke patronen jullie verstrikt zijn geraakt of welke gedachte jij van jezelf gelooft en volgt (dat zijn vaak niet de heel positieve).

Mijn drijfveer 

De naam van het bedrijf vertelt direct mijn drijfveer: mensen begeleiden het verschil tussen hen te overbruggen. Soms zit een conflict zo muurvast dat je samen niet meer aan een oplossing kunt werken, terwijl je dat wel graag zou willen. En juist dat vind ik een wonderlijk mooie eigenschap van mensen: samen oplossingen bedenken voor ingewikkelde kwesties. Mensen zijn er vreselijk goed in! In een conflict sneuvelt vaak het talent om samen te bespreken hoe je de situatie beter maakt of oplost. Mijn uitdaging is om in een gesprek ruimte te creëren waardoor mensen weer samen over oplossingen kunnen praten.

"Mijn drijfveer: mensen begeleiden het verschil tussen hen te overbruggen. Soms zit een conflict zo muurvast dat je samen niet meer aan een oplossing kunt werken, terwijl je dat wel graag zou willen."

Dit geldt ook voor de processen bij ieder mens van binnen. Soms is het verschil tussen denken en voelen zo groot dat je blijft staan waar je staat en er geen beweging meer te maken is. Ik raak graag met je in gesprek hoe je de brug slaat tussen denken en voelen en hoe je weer stevig in je schoenen komt te staan. 

Werk en opleiding

20 Jaar heb ik gewerkt bij zorgaanbieders, gemeenten en adviesbureaus. De functies waren divers: van groepsleider en maatschappelijk werker tot manager en opgave regisseur. Wat voor werk ik ook deed, werken met (groepen) mensen stond daarin centraal. Net als de dynamiek, het schuren en het samen oplossen en bouwen. 

"Ik heb geleerd dat niks menselijks ons vreemd is en dat ieder mens eigenlijk gewoon graag gelukkig is. "

In mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan in het verbinden van mensen, teams en organisaties. Ik ben regelmatig betrokken bij geëscaleerde situaties waarin veel boosheid, frustratie of teleurstelling speelt. Daarin heb ik geleerd dat niks menselijks ons vreemd is en dat ieder mens eigenlijk gewoon graag gelukkig is. Conflicten dragen vaak niet bij aan gelukkig zijn, het oplossen van conflicten wel!

Als mediator ben ik opgeleid als algemeen mediator, familie-mediator, mediator burger - overheid en mediator bij burengedoe. Nu werk als ik mediator bij de gemeenten in de Achterhoek en vrijwillig buurtbemiddelaar. Ik ben klachtenfunctionaris bij het Cultuur College. Met twee collega mediators ondersteunen we startende samenwerkingsverbanden onder de naam Elyzz. 


Heb je interesse of vragen? Laat het me weten!

Hartelijke groet,


Noortje Schuddebeurs


"Mijn drijfveer is ruimte te creëren waardoor het weer kan gaan over hoe je verschillen kunt overbruggen tussen jou en die ander of in jezelf natuurlijk."


Over de IJssel Mediation, Coaching en Training gebruikt cookies met het doel het aantal bezoekers en de soort bezoekers in kaart te brengen.