Over de IJssel Mediation 

Overbrug jij het verschil?


Uit elkaar - Ouderschapsplan

Jullie gaan scheiden. Dat is verdrietig en vaak een schok voor minimaal één van jullie twee. Bij een scheiding komt veel kijken, je leven staat op losse schroeven. Wie krijgt bijvoorbeeld welke spullen? Wie blijft er in de woning wonen? Hoe gaat het straks met gezamenlijke vrienden? En het belangrijkste: hoe regelen jullie het goed voor de kinderen? Ook al ligt jullie relatie niet officieel vast in een huwelijk of als geregistreerd partner, het is belangrijk om de dingen samen goed te regelen, zeker als er kinderen bij betrokken zijn.

Als je als partners met kinderen besluit de relatie te beëindigen dan ben je verplicht een ouderschapsplan te maken. In het ouderschapsplan regel je van alles rondom de kinderen. Bijvoorbeeld hoe jullie het gezag regelen, waar de kinderen gaan verblijven, hoe jullie zorgen dat de kinderen contact blijven houden met jullie beiden en met de familie van beide kanten of hoe jullie kerstmis, vader- en moederdag en vakanties regelen.

Een scheiding is vaak een emotionele marathon. Om onder die druk en emoties goede afspraken te maken waar je naar elkaar luistert, elkaar probeert te begrijpen en elkaar wat gunt is erg moeilijk. Over de IJssel Mediation biedt mediation zodat jullie met jullie kinderen een goed ouderschapsplan kunnen maken. Dit ouderschapsplan kan de advocaat toevoegen bij het scheidingsconvenant wat ingediend wordt bij de rechtbank.

Bij Over de IJssel Mediation is het eerste half uur een kennismakingsgesprek. Dit gesprek is gratis. Na het kennismakingsgesprek besluiten jullie of jullie door willen met de mediation. 

Tip Villa Pinedo; een prachtige site door kinderen van gescheiden ouders aan andere kinderen uit gebroken gezinnen, ouders en familie. Zij vertellen hoe scheiden voor hen is en wat zij nodig hebben. Bijvoorbeeld in onderstaand filmpje. 


Noortje mediator en coach Zutphen


"Opeens ben je nog wel aan elkaar verbonden als ouder, maar niet meer als partner. Hoe doe je dat goed? Hoe voorkom je dat je je partnerbril opzet als het om de kinderen gaat?"